ZMĚNA TERMÍNU

Zveme vás na jedinečnou gastronomickou akci s mistrem světového renomé p. Daliborem Navrátilem, rytířem francouzské gastronomie spojenou s ochutnávkou piv z Rodinného pivovaru 713.

——————

Menu

Nabídka grilovaných mas

Steak tatarských kočovníků – hovězí tatarák ze stářeného masa s česnekovými topinkami. Jedná se o tradiční úpravu hovězího masa, jak jej připravují Tataři. Grilované kuřecí paličky ve filipínské úpravě Liempo

V papilotě grilovaný filet z čerstvého norského lososa, v úpravě graved-lax, podávaný s créme freiche a čerstvými bylinkami

Krůtí prsa marinovaná v čerstvé kokosové emulzi v kafrovém listí a třtinovém cukru. Jedná se o asijskou úpravu. Marinovat budeme pomocí vakua.

Grilovaná vepřová krkovice bez kosti, marinovaná v thajské černé a červené omáčce, slané sójové omáčce Kikkoman, Galangalu a v pálivých papričkách pirry pirry

Grilovaný hovězí steak top-sirloin. Ochutnáte hovězí steak, který je stářený novou metodou, v této republice ještě méně známou.

Nabídka příloh, salátů a pečiva

Brambory Louisiana, jedná se o nejoblíbenější bramborovou přílohu ke grilovaným steakům na světě. Tato receptura pochází z Ameriky.

Brambory Ceasar s parmazánem.

Restovaná mrkev Vichy. Tato zeleninová příloha pochází z francouzské lázeňské oblasti Vichy.

Salát Panzanella s pečeným chlebem a trhanou sušenou parmskou šunkou, kapari

Pikantní mexické fazole s čerstvým koriandrem a vyloupanou kukuřicí s pálivou papričkou Habanero.

Nabídka křupavého bílého a tmavého pečiva.

Nabídka omáček ke steakům

Omáčka Pfeffer willy.

Bazalkové pesto s piniovými oříšky.

Lehce pikantní asijská omáčka.

Omáčka z pečeného třeného česneku

a modrého sýru.

Nabídka piv

– Královna Eliška 11% – světlý ležák

– Venoušek 13% – žitný ležák

– Never Give UP!2% – ALE

– Red ALE13%

– Augustin 14% – India Pale Lager

——————

Vstupenky jsou v omezeném množství k zakoupení přímo na baru v kavárně Artičok.

Cena 1450 Kč

Lektor

Dalibor Navrátil

Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený šéfkuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ale ryby a mořské plody a klasická česká kuchyně.

Zdaleka nejsilnější vztah má ovšem ke kuchyni francouzské, pro její jednoduchost, důraz na kvalitu surovin, hojné užívání bylinek i pro lehkost samotných jídel. Za své kuchařské mistrovství získal řadu ocenění včetně 1. a 3. místa v průvodci Grand Restaurant, která obdržel jako šéfkuchař v hotelu Villa Voyta.

Dalibor Navrátil je držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii Chaine des Rotisseurs, který obdržel od francouzské vlády za přínos pro gastronomii.