VÝSTAVA HYNEK ČERMÁK #MENEITHER

HYNEK ČERMÁK FOTOGRAFIE / JAN TOMEK LAMPY / NATÁLIE ŘEHOŘOVÁ KONCERT

 

Přesah hudebního festivalu Na jednom břehu reprezentují workshopy, dobročinné sbírky nebo výstavy v Galerii Artičok. Jednou z nich je listopadová vernisáž výstavy #MENEITHER, na níž se představí hradeckému publiku hned tři zajímavé osobnosti v jednom večeru.

Stěžejní část výstavy tvoří černobílé FOTOGRAFIE Hynka Čermáka. Jeho výstava #MENEITHER se věnuje především ženskému aktu, který bude také ústředním motivem fotografií v Galerii Artičok.  „Čistí mi to mozek. Při focení používám jinou hemisféru než v herectví, tu matematickou. Musím si pořád propočítávat clonu, čas, světlo .. U nás v rodině jsou takové umělečtější sklony normální, sestra je fotografka, oba rodiče malíři. Vyrůstal jsem mezi malbami aktů a celoživotně jsem cítil, že bych chtěl foťákem ztvárňovat krásu, tedy akt. Neuvěříte, ale cesta k aktu je skutečně velmi dlouhá. Nejde jen o techniku fotografie, ale i o důvěru, kterou s tím modelem musíte mít a kterou nesmíte zklamat. Tato výstava je hodně založená na odvaze, protože žádná z těchto žen není modelka. Všechny stály nahé před objektivem poprvé v životě, což je ještě zajímavější.“ Černobílé akty Hynka Čermáka doplňuje výstava světel, lamp a objektů hradeckého mechanika Jana Tomka, jehož koníčkem je výtvarná souhra automobilových a leteckých součástí ve spojení se světlem a dřevem. Výrobě originálních domácích i venkovních lamp se věnuje vedle své práce asi pět let a výsledkem jsou LAMPY, které nikde jinde na světě neuvidíte.

Výstavu zahájí hudební KONCERT talentované herečky, autorky a zpěvačky Natálie Řehořové /Švandovo divadlo Praha, Klicperovo divadlo, Alo Trio, Totems Hardtramp/ za doprovodu ústeckého bluesmana a kytaristy Jana Rohana.

Vernisáž VÝSTAVY #MENEITHER za účasti všech autorů a nabídky Beaujolais Nouveau 2018 se koná v pátek 16. listopadu v 18 hodin v Galerii Artičok.

 

Vstupné 100,- Kč je současně symbolickou rezervací místa na výjimečnou akci s omezenou kapacitou.

Předprodej na www.hkpoint.cz nebo osobně v Kavárně Artičok.

Autoři

Hynek Čermák, Jan Tomek a Natálie Řehořová